Работищите в Спешна помощ“  организират протест в понеделник, тъй като

...
Работищите в Спешна помощ“  организират протест в понеделник, тъй като
Коментари Харесай

Работещите в „Спешна помощ“ излизат на протест и готвят национална стачка

Работищите в „ Спешна помощ “  провеждат митинг в понеделник , защото настояват, че са били излъгани и ощетени от държавното управление.

Протестът ще се състои пред постройката на Министерството на здравеопазването и може да бъде последван от национална стачка , предизвестяват от профсъюз „ Защита “. Ето какво пишат те в известие, изпратено до медиите:

„ След следващата нелепост, която сътвориха в Тристранката и ощетиха тотално водачи, парамедици, фелдшери и лекарски асистенти докара до съществено обществено напрежение и подготвеност тези групи работещи в системата на Спешна помощ на митинг и да стартира подготовката за Национална стачка.

След като по този начин брутално излъга работещите с нарастване на заплатите и даде обещание, че настояванията ще бъдат изпълнени, той ще излъже и работещите с категорията на труд, която гръмко даде обещание, както и ще излъже, че ще вдигне купоните за защитна храна, които не са вдигани от 15 години. Може да акцентираме още доста аргументи, както в Центровете за незабавна здравна помощ /ЦСМП/, по този начин и в лечебните заведения, където също не са увеличени заплатите и издръжката, като от ден на ден лечебни заведения се намират пред банкрут. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР